שווי שוק כולל :
שווי שוק ביטקויין :
שווי שוק לייטקויין :
מחיר ביטקויין :
Binance Coin
( בינאנס קוין )
שווי שוק
מחזור 24 ש
מטבעות
דרוג

 כל מה שרציתם לדעת על מטבע בינאנס (Binance)

 

Binance Coin (BNB) הוא מטבע ייחודי בזירת המטבעות הדיגיטליים העמוסה. כדי להסביר מה הופך אותו ייחודי, נחזור רגע אחורה ונסקור את ההבדלים בין מטבעות “רגילים” ומטבעות קריפטוגרפיים, ונציג את פלטורמת המסחר האחראית על הנפקת המטבע, Binance.

 

לקניית מטבע בינאנס

קצת רקע כללי על מטבעות קריפטו, אמון וערך

מעבר לאספקטים הטכנולוגיים, אחד ההבדלים הגדולים בין ‘כסף פיאט’ (הכסף ‘הרגיל’ שאנחנו מכירים) ובין ‘כסף קריפטוגרפי’, זאת העובדה שמאחורי ‘כסף פיאט’ יעמוד תמיד בנק מרכזי של מדינה, בעוד ‘כסף קריפטוגרפי’ הוא יוזמה של גופים או ארגונים ואפילו אנשים פרטיים.

באופן תיאורטי כל אחד יכול לקום בבוקר ולהכריז קבל עם ועדה, שהוא מנפיק מטבע, להמציא לו שם כמו, למשל, בולשיט קוין ולהכריז שכל בולשיט קוין שווה 100 דולר אמריקאי. המציאות לא כל כך רחוקה מזה. מאז שהביטקוין פרץ בשמי הכלכלה בינואר 2009 הונפקו מעל לאלף מטבעות דיגיטליים אחרים. העובדה שעל רובם המוחלט לא שמעתם קשורה בדיוק לדינמיקה הזו – טרנד המטבעות הדיגיטליים ואווירת ‘הבהלה לזהב’ שנלוותה אליו גרם להרבה גורמים לחשוב, בעצם למה לא? ובחסות שיטת ‘מצליח’ הושקו לא מעט תואמי בולשיט קוין. אף אחד מהם לא באמת הצליח (גם אם היו ‘מנפיקים’ זריזים שהצליחו לעשות סיבוב על משקיעים חסרי מזל).

כי מה שהופך מטבע ל’מטבע’ אינו ההנפקה עצמה אלא היכולת שלו לבסס אמון וערך וזה כבר משחק אחר לחלוטין. כל המטבעות הדיגיטליים המוצלחים כללו משהו נוסף שביסס את האמון והערך.

בביטקוין זו היתה ההבטחה הגדולה של טכנולוגיית הבלוקצ’יין שסימנה חדשנות אמיתית והציגה פתרון בטוח שעובד לביצוע עסקאות מבוזרות. אפילו הביטקוין הראשוני לא הסתפק רק בהבטחה הטכנולוגית.  מנגנון הכרייה, שהפך ‘יצירה’ של כל ביטקוין לעסק יקר שזולל תועפות של אנרגיה, טען את המטבע ב’ערך’ שתרם לנסיקה שלו בהמשך הדרך.

באת’ריום הערך והאמון נוצרו הן מהחדשנות היזמית והטכנולוגית והן מהעובדה שהאת’ריום יצר זירה חדשה שמציעה מוצרים (אפליקציות) בה המטבע משמש כמטבע שכיר. ה-Theter יצר ערך ואמון בעזרת גיבוי דולרי אמיתי, ומטבעות אחרים נועדו לפתור בעיות פרטיות, התמודדות עם מיקרו תשלומים וכן הלאה. ה-Binance Coin שבימים אלו סוגר שנה בסירקולציה וכבר נמצא לבטח ברשימת שלושים הגדולים, הצליח גם הוא לבסס אמון וערך והוא עשה זאת בדרך שונה לחלוטין. דרך שקשורה לזהות של הגוף שהנפיק אותו, לא פחות מאשר לאופן בו הוא פועל.

 

ביננס בורסת הקריפטו הגדולה בעולם

 

לפני שמדברים על Binance Coin, צריך לדבר על ביננס (Binance) שנכון להיום היא בורסת מטבעות הקריפטו העסוקה בעולם. באופן טבעי היקף הסחר במטבעות קריפטו יצר זירות מסחר ייעודיות שבהן מתרכזת רוב הפעילות. גם במונחי האבולוציה המטורפת של התחום Binance היא שחקן חדש יחסית. היא החלה לפעול רק בחודש יולי 2017, כמיזם של אנשי עסקים סיניים בעלי הרבה ניסיון בתחום פלטפורמות הקריפטו ובראשם צ’אנגפנג זאהו.

 

מה ש Binance-עושה זה להפגיש בין אנשים שרוצים למכור מטבע ספציפי לאנשים שרוצים לרכוש את אותו מטבע. בהקשר הזה היא לא שונה משאר הבורסות שעוסקות בסחר קריפטו. היתרון שלה נעוץ בכך שהיא עושה את זה טוב יותר. היכולת שלה לעשות matching מהיר בין קונים למוכרים נחשבת למהירה מאוד ואמינה מאוד. היא מסוגלת לבצע באופן סימולטני עד 1.4 מיליון עסקאות בשנייה. כאן חשוב לציין שבשונה מחלק מהזירות האחרות היא אינה מאפשרת המרה או רכישה באמצעות ‘כסף פיאט’, כך שעבור מי שנזילות מהירה ל’כסף פיאט’ היא משמעותית זו כנראה זירה פחות מתאימה. מצד שני העובדה שזו זירה שפועלת רק על בסיס קריפטו לקריפטו מסייעת לה מבחינת רגולציה והיא נחשבת זירה יחסית מבוזרת (יחסית, כי מי שסוחר ב- Binance כן משלם לה עמלה). Binance היא זירה שנועדה למשקיעי קריפטו יותר מתקדמים. נקודת המוצא תהיה בדרך כלל ביטקוין או את’ר, ונסחרים כעשרה מטבעות קצת יותר נדירים. גם כאן, הבחירה באיזה מטבעות לסחור בסך הכול הוכיחה את עצמה. לדוגמה, Binance היתה הראשונה לתת במה אמיתית למטבע הטרון שהוא אחד הכוכבים החדשים בשכונה. בשונה מזירות אחרות היא נחשבת מאוד ידידותית למשתמש ומאפשרת לקבל שירות בשמונה שפות שונות (סינית, אנגלית, ספרדית, יפנית, קוריאנית, גרמנית, רוסית וצרפתית).

 

כל זה טוב ויפה, אבל זה עדיין לא מסביר את העלייה המטאורית של הרשת שכמות המשתמשים הרשומים בה רק הולכת וגדלה. למשל, במשך כמה שבועות היא היתה סגורה למשתמשים חדשים, וכשהיא נפתחה מחדש הצטרפו ביום אחד רבע מיליון מצטרפים חדשים שחיכו ברשימת ההמתנה. מה הסיבה? לפחות חלק מזה קשור ל- Binance Coin.

 

איך זירת המסחר Binance הנפיקה לעצמה מטבע?

 

כמו הרבה יוזמות בתחום הקריפטו גם Binance יצאה לדרך כהנפקת ICO על רשת האת’ריום. כמו הרבה יוזמות ICO היא יצרה טוקן משלה שאותו חילקה למשקיעים ביום ההנפקה – הטוקן הזה הוא Binance Coin.

 

עד לנקודה הזו הסיפור של Binance לא שונה מזה של מאות הנפקות טוקן אחרות. כלומר, זה מה שניתן היה לחשוב ביום ההנפקה, בפועל הסיפור כן שונה. אחרת לא היינו מייחדים את הסקירה הזו ל- Binance Coin. בשונה מהרבה טוקנים אחרים ל- Binance Coin נועד מראש תפקיד פעיל בפלטפורמת הסחר, תפקיד שנתן לו ערך, בנה לו אמון והפך אותו מהר מאוד למטבע בזכות עצמו.

 

המיוחד בטוקן Binance Coin (המכונה במערכות הסחר BNB) שהוא מראש נועד למלא תפקיד בזירת הסחר. תפקיד שטוען אותו בערך והופך אותו לאטרקטיבי עבור משתמשים בזירה.

 

Binance Coin מטבע שהוא גם קופון הנחה

 

כדי שנבין יותר טוב את העניין בואו ניקח צעד אחורה ונבין מה המודל העסקי של זירות סחר בכלל וביננס בפרט. זירות מסחר מתפרנסות מעמלות על כל עסקה שמתבצעת בהן. העמלה ב- Binance יחסית נמוכה (0.1% מכל צד בעסקה) ועדיין בעסקאות גדולות מדובר בסכום לא מבוטל. בדיוק פה נכנס ה-BNB לתמונה. Binance מאפשרת למשתמשים בפלטפורמה לשלם את העמלות באמצעות BNB. למה זה מעניין? כי תשלום עמלות באמצעות BNB מזכה את המשתמש בהנחה. איזו הנחה?

כאן זה קצת מסתבך, כי מדובר בהנחה שיורדת באופן הדרגתי. בשנה הראשונה שלו ברשת המשתמש ייהנה מהנחה של 50% אחוזים על כל עמלות הקנייה והמכירה. בשנה השנייה שיעור ההנחה ירד בחצי, בשנה הבאה בחצי נוסף עד שבשנה החמישית לא תהיה שום הנחה.

Binance לקחה בעצם החלטה להוריד את העמלות לסכום זניח עבור משתמשים חדשים החפצים בכך (צריך לזכור שכרגע כל המשתמשים ‘חדשים’ כי הפלטפורמה קיימת בקושי שנה). ההחלטה הזו השתלמה כי היא גייסה מהר מאוד מיליוני משתמשים נאמנים. אבל מה יקרה בשנה הרביעית והחמישית? איזה תמריץ יהיה למשתמשים לצבור ולסחור ב-BNB אם בתור קופון הנחה הוא כבר לא מייצר להם ערך? Binance חשבו גם על העניין הזה ובנו מנגנון מרתק שאמור לשמור על ערך המטבע והביקוש שלו וגם (וזה כבר קרה בפועל) לייצר לו ערך אוטונומי.

 

גורסים את המטבעות BinanceCoin

 

כש- Binance הושקה יוצר מספר סופי של 200,000,000 BNB, החברה בנתה מנגנון ויסות ייחודי שבכל פעם שנעשה ב-BNC שימוש לתשלום עמלה ברשת הוא יוצא מהמחזור ובאופן מטפורי ‘נגרס’. הרעיון הוא מנגנון מובנה לייסוף המטבע ומטבעות ימשיכו ‘להיגרס’ עד שהמספר הכולל יעמוד על 100,000,000. מנגנון מובנה זה מבטיח שהביקוש למטבע ימשיך לגדול (כי כל פעם יצטרפו משתמשים חדשים שירצו ליהנות מההנחה) והערך האוטונומי שלו יעלה.

מעבר לתשלום עמלות Binance ייעדה ל-BNB תפקיד נוסף שהופך אותו לאטרקטיבי. כמו שחקנים אחרים בתחום גם Binance זיהתה את הפוטנציאל של הנפקות ICO (גיוסי הון בפלטפורמה מבוזרת). Binance מציעה את עצמה כפלטפורמה לביצוע הנפקות ICO והיא מעניקה לחברות המנפיקות נדוניה יפה. הטוקנים שיונפקו באמצעות המערכת יהפכו אוטומטית לסחירים בבורסה של Binance. איך ה-BNB משתלב כאן? ובכן, המשקיעים ב-ICO יכולים לעשות זאת באמצעות BNB.

 

היתרון הגדול של זירת הסחר הבורסאית Binance

 

בסופו של יום היתרון הגדול של Binance הוא שהיא זירת סחר משמעותית. עצם העובדה שהיא משבצת מטבע בפורטפוליו שלה נותן לה ערך. ככה זה כאשר מיליוני עסקאות עוברות דרכך בכל יום. זה גם מאפשר להפוך את BNB מעוד טוקן למטבע בעל ערך סחיר. בלי העובדה הזו, למרות החדשנות המסוימת שיש בשימוש ב-BNB, סביר שלא היינו עוסקים בו עכשיו ואולי הוא היה הופך לעוד בולשיט קוין – אחד ממאות מטבעות וטוקנים שלא ממש המריאו.

אבל Binance עשו מהלך מבריק שהפך אותם מאפס לבריון הכי גדול בשכונה (כשמדברים על זירות מסחר) בתוך פחות משנה.

 

חשוב לדעת: כל ההסברים על המטבעות השונים מבוססים על פרסומים של יוצריהם. אין לראות במידע כהמלצה, או כייעוץ.השימוש באתר על אחריות המשתמש/ת בלבד.

מצאת טעות? כתוב לנו